lördag 9 mars 2013

Unga eller +55 prio på arbetsmarknaden?

Ett vanligt samtalsämne och konstaterande bland oss på Framtidsvägen vid Hellidens Folkhögskola är hurvida det är vettigt att lägga arbetsmarknadspengar på folk som bara har några år kvar till pension, i en del fall endast några månader! Detta samtidigt som allt fler unga står helt utanför arbetsmarknaden.

Samtliga deltagare på Framtidsvägen vet hur ovettigt det är. Men vi slänger ändå iväg ett par frågor till allmänheten och ansvariga politiker:

* Unga eller gamla i arbete först, vilket borde ha högsta prioritet?
* Eller är det så att det finns jobb till oss alla nu?

På återhörande,
Tomas på Framtidsvägen
framtidsvagen2013@gmail.com

PS
Är det här något som du som politiker skulle vilja skriva några rader om? Då är du hjärtligt välkommen att gästblogga här.

onsdag 6 mars 2013

Är det något ”Go” i Tidaholm och Falköping?


Vad ska man fråga som inte låter krystat. Inte tusan kommer dom att svara på våra mejl eller vilja träffa oss och svara på våra tråkiga frågor om arbetsmarknaden i Falköping & Tidaholm. Men för sjutton (nitton) gubbar och gummor, nu ska vi göra vårt för att ”öka farta”.

Vi är en grupp på ca nitton personer i åldrarna 47 – 64 som går en FAS 2 aktivitet med namnet ”Framtidsvägen” på Hellidens Folkhögskola nu under våren 2013.

Vi kommer att ställa frågor om arbetsmarknaden i Falköping & Tidaholm samt regionalt till ett antal utvalda politiker, tjänstemän och företagare om deras syn på arbetsmarknaden nu och i framtiden.
Resultaten av ”utfrågningarna” kommer fortlöpande att publiceras på denna blogg samt delas på vår Facebooksida och Twitter @framtidsvagen.

Omkring den 22 april kommer resultaten av hela kartläggningen att sammanställas och finnas tillgänglig på papper samt här på bloggen.

Alla är naturligtvis välkomna att kommentera och sist men inte minst, dela våra blogginlägg vidare till vänner och bekanta.

Några av frågorna i vår utfrågning hittar du i enkäter här till höger, passa på att ge folkets röst nu!


På återhörande,
Alla vi på Framtidsvägen vid Hellidens Folkhögskola. Om du vill kontakta oss kan du göra det via bloggen, e-mejla oss på framtidsvagen2013@gmail.com eller Tweeta med oss på @framtidsvagen.